A karácsonyi és Valentin napi leánykérések felpezsdítették az esküvők szervezését. Sokan kiválasztották mostanára az időpontot és helyszínt így következhetnek a részletek. Az esküvő legfontosabb része a szertartás, amit a szertartásvezetőknek köszönhetően bárhová és bármilyen időpontra megálmodhat a pár.  A nyári időszakban egyre inkább kedveltté vált az éjszakai szertartás, ami számos előnyt kínál. Ha igazán romantikus és felejthetetlen élményt szeretnénk akkor érdemes az éjszakai szertartásvezetést kérnünk.

Lámpások és mécsesek mindenhol

A legfőbb erénye ennek az időpontnak, hogy varázslatos hangulatot érhetünk el a rengeteg mécsessel és lámpással, amelyet fáklyákkal, lampionokkal és fényfűzérekkel még tovább fokozhatunk. Ahhoz, hogy valóban felejthetetlenné tegyük a szertartást érdemes néhány dolognak figyelmet szentelni.

A kezdési időpontot szerencsés ha este 20 óra utánra időzítjük, de a lemenő nap is csodás hátteret biztosít az igenek kimondásához. Az anyakönyvvezetőre ebben az időben már nem számíthatunk, de éppen erre való a szertartásvezető. Ő akkor és ott adja össze a párt a násznép színe előtt, ahol ők szeretnék.

Nem hagyható figyelmen kívül az időjárás

Nyári időpont esetén is fontos szerepet játszik az időjárás, de ősszel és tavasszal ez még több odafigyelést kíván. Mindenképpen gondoskodni kell fedett helyről, ami lehet sátor. Ez védelmet nyújt az esetleges hűvös szél és eső ellen. Szerencsés esetben ez csupán biztonsági intézkedés marad. Nyári esküvő esetén, ha a vacsora fedett helyen zajlik, biztosítsunk a vendégek számára a szabadban kiülés részt is, azok számára, akik kicsit szeretnék kiszellőztetni a fejüket.

A dekoráció legyen harmóniában a környezettel

Az éjszakai szertartás dekoráció megkomponálásakor a környezethez illő dekorációt válasszunk a fényforrásokat a központba helyezve. Lampionok, gyertyák, fényfűzérek, fáklyák, színes égők harmonikus összhangban elhelyezve ámulatba ejtik majd a résztvevőket. Gyertyákat és fáklyákat csakis biztonságosan elhelyezve használjunk, hogy veszélytelenek legyenek a vendégekre és a gyermekek ne férhessenek hozzájuk.

Elegendő fényforrást helyezzünk el

Ha egy kastély parkját választottunk helyszínként akkor nem elég, ha elegendő fényforrásról gondoskodunk. Arra is figyeljünk oda, hogy a szertatás idejére ki legyen kapcsolva az automata öntözőberendezés, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen a hidegzuhany minden résztvevőt. Előző nap ellenőrizzük élesben az elhelyezett fényforrásokat, elegendő-e. Fontos, hogy a vendégek biztonságosan közlekedhessenek a ceremónia helyszín a vacsora helyszín és a tánctér között.

Éjszakai fotózás

A fotóssal egyeztessünk készüljön saját éjszakai fényforrással, amely biztosítja az éjjel készült fotók minőségét, nehogy csak néhány sejtelmes pacánk maradjon emlékbe.

A szabadtéri esküvőkön mindig megjelennek hívatlanul a rovarok is. A fény a vacsora reménye és az illatok igen vonzóvá tehetik az eseményt a szúnyogok és más zümmögők számára. Gondoskodjunk a távol tartásukról szúnyogriasztó fáklyákkal, mécsesekkel vagy rovarcsapdákkal. Látványelemként használhatunk csillagszórókat vagy tűzijátékot, de a lézershow is el fogja kápráztatni a vendégeinket. Akik valóban felejthetetlen estét szeretnének varázsolni akár tűznyelőt is bevethetnek a hangulat további felfokozására.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!