A nagy a nagy nap fénypontja az esküvői szertartás, ami történhet a hagyományok mentén, de igazán különlegessé is tehetitek.

Bevonulás

Amikor bevonulsz, mint egy igazi királylány és a násznép lenyűgözve csodál a meseszép ruhádban. A szalonok kínálata végtelen. Némi keresgéléssel könnyen megtalálod az álomruhádat.

Hagyományos bevonulás: a gyűrűvivő, aki többnyire egy kisgyerek, őt követi a vőlegény és az anyukája, a tanuk, majd a koszorúslányok. A menyasszonyt pedig az édesapja vagy ha valamilyen okból nem lehetséges egy másik családtag kíséri be a szertartás helyszínére. Fontos, hogy lassan méltóságteljesen sétáljatok be, így készülhetnek nagyon jó fotók és a videón is minden jól fog látszani.

Modern bevonulás: van olyan családi helyzet, amelyben nem valósítható meg a klasszikus felállás. Nem él már valamelyikőtök szülője vagy válás miatt. Ilyenkor praktikus megoldás, ha a pár együtt vonul be.

Szerelmi történet

A szertartásvezető a beszédében elmesélheti történeteteket, a megismerkedésektől egészen az esküvő napjáig. ez egy időutazás, amit minden résztvevő nagyon szeret hallani mert ilyenkor újra élik veletek együtt a pillanatot. Érdemes beleszőni vidám és megható pillanatokat egyaránt. Ezekkel elvarázsolhatjátok a hallgatóságot, Miközben ti magatok is mindent újra átélhettek.

 Házassági nyilatkozat

A klasszikus igeneken túl egy számotokra megfelelő szertartásvezető segítségével igazán meghitté és felejthetetlenné tehetitek ezeket a perceket. Az igenek kimondásával nem csupán házastársakká lesztek, hanem arról is döntést hoztok, hogy jóban-rosszban, egészségben betegségben együtt lesztek. Talán azokban a percekben nem is gondoljuk át mennyi új szerepkört fogunk betölteni egymás életében a párunkkal.

Gyűrű húzás

Az eljegyzési gyűrűt eredetileg azért viselték a középső ujjam mert úgy gondolták, hogy az közvetlen kapcsolatban áll a szívvel. A gyűrű feladata volt megakadályozni, hogy szerelem bontakozhasson ki valaki mással. A gyűrű formája is az önmagába visszatérő kör, a végtelenséget a soha véget nem érést jelképezi. Napjainkban az elkötelezettség jelképe. A jegyesség időszaka alatt a bal, az esküvő után a jobb kéz gyűrűsujján viselik a gyűrűt. Vannak, akik a hagyományostól eltérően nyakba akasztva medálként viselik.

Fogadalom

Egyházi esküvőn a templomban a pár tagjai házassági esküt tesznek a lelkész és a násznép előtt. A polgári szertartás keretében az anyakönyvvezető előtt nem szokás a fogadalomtétel. Ha ezt a szép hagyományt szeretnétek tovább vinni akkor a szertartásvezető előtt megtehetitek. Van lehetőség teljesen személyes és egyedi fogadalom szöveget írni, ezzel pedig a ceremónia csúcspontjává tehetitek egyszerre mosolyt csalva az arcokra és könnyeket a szemekbe, a szerelmi vallomásnak ezzel a sajátos formájával. A személyiségetek határozza majd meg a stílust, de nagyon hosszúra semmiképpen sem javasolt ereszteni. A rövid, velős, frappáns megoldás szokott a legnagyobb sikert aratni.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!